Nagels verzorgen op vakantie: 5 onmisbare producten!

nagels verzorgen vakantie

Jeeeh Vakantie! Al weken loop je rond met allerlei lijstjes, weet je zeker dat je niets vergeten bent? Kun je ook je nagels verzorgen op vakantie? Ik heb een paar (nagel)producten voor je op een rijtje gezet die niet in je bagage mogen ontbreken!

1. Je nagels verzorgen met nagelriemolie

Natuurlijk ga jij ook op vakantie elke dag je nagels verzorgen met een nagelolie. Het liefst zelfs 2x per dag! Dus vergeet je flesje nagelriemolie niet! Ik ben zelf helemaal fan van Dadi’ Oil! Een nagelolie die gemaakt is om je natuurlijke nagel sterker te maken. Maar ook om je (kunst)nagelproduct flexibel te houden.

2. Vijl

Je nagels groeien in de zomer sneller dan in de winter. Het kan dus zomaar zo zijn dat je tijdens je vakantie van 2 of 3 weken je nagels in moet korten. Neem daarom zeker een vijl mee. Want als je toch een nagel breken (we hopen van niet natuurlijk!), dan kun je ‘m in ieder geval netjes bij vijlen.

3. Nagellakremover

Als je langer dan een paar dagen op vakantie gaat dan is het handig om nagellakremover mee te nemen. Een normale nagellak blijft namelijk meestal niet langer dan een aantal dagen mooi. En niets is vervelender dan met afgebladderde nagels rond te lopen aan de Spaanse costa’s! En als je het helemaal goed wil doen neem je ook je favoriete kleurtje nagellak mee om je nagels bij te lakken natuurlijk.

4. Theezakje (ja, echt!)

Stel je eens voor: je hebt net een potje beachvolleybal gedaan en eenmaal terug op je strandstoel kom je erachter dat je een scheur in je nagel hebt… En je bent op vakantie. Hier vind je een gouden tip om de scheur te repareren met slechts een paar producten, waaronder een theezakje. Ja, echt!

5. Handcrème met SPF

Als je klaar bent met je nagels verzorgen is het tijd voor je handen. Deze moet je in de zon goed beschermen. Als je dat niet zou doen krijg je pigmentvlekken op je handen, en die verraden op termijn je leeftijd. Ik vind zelf de Neutrogena Handcrème tegen Pigmentvlekken met SPF25 een aanrader!

6. Handverzorging

Maar ik heb toch al een handcrème? Dat klopt, maar naast het beschermen van je huid moet je ze ook goed verzorgen. Op vakantie doen je handen dan wel niet veel (het is tenslotte vakantie!), maar het zeewater is een aanslag op je huid. Verzorg ze dus extra goed. Ik neem zelf de producten uit de Spa Balance lijn van LCN mee. Deze lijn is eigenlijk voor de zeer droge en behoeftige huid. Nu heb ik die normaal gesproken niet, maar op vakantie lijken mijn handen nog droger dan normaal en dan vind ik het wel fijn om ze een extra boost te kunnen geven. De lijn bestaat uit een handcrème, nagelcrème en een peeling.

 

nagels verzorgen op vakantie

 

Handbagage? Let op!

Reis je (alleen) met handbagage let er dan wel op dat de regels sinds een aantal jaren aangescherpt zijn. Vloeistoffen mag je bijvoorbeeld nog maar heel beperkt meenemen. Dus als je je nagellak(remover) mee wilt nemen in het vliegtuig kijk dan even op deze site of dat wel mag. Zo voorkom je namelijk dat ze bij de douane je favoriete nagellak kleur weggooien. En dat wil niemand natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *