Stap 1. Voetenbad

Een voetenbadje werkt niet alleen ontspannen, maar het zorgt er ook voor dat je straks eelt en overtollige nagelriem beter kunt verwijderen. Voor een lekker voetenbadje vul je een teiltje met lauwwarm water. En om het helemaal af te maken kun je er ook nog een paar druppeltjes badzout of badolie in doen. En dan even 10 minuutjes verplicht relaxen! (Tip: zorg dat je een handdoekje bij de hand hebt om je voeten na afloop mee af te drogen.)

Stap 2. Scrubben

Na het voetenbad is het heerlijk om je voeten te scrubben. Hiervoor kun je een speciale voetenscrub gebruiken, maar ook een bodyscrub. Bijvoorbeeld 1 van mijn favorieten: de Bodyscrub van Botanical Beauty! Per voet gebruik je ongeveer een theelepeltje scrub. Hiermee masseer je zachtjes je voeten en tenen, doe dit met ronddraaiende bewegingen want zo stimuleer je ook de doorbloeding en komen dode huidcellen makkelijk los. Na het scrubben was je je voeten af en dep je ze droog.

Stap 3. Nagels knippen

Door het voetenbad zijn je teennagels wat zachter geworden, waardoor je ze makkelijker kunt knippen. Knip je teennagels altijd recht af, zo voorkom je ingegroeide teennagels te voorkomen. Maak ze ook zeker niet te kort.

Stap 4. Nagelriemen terugduwen

Het voetenbadje heeft ook je nagelriemen lekker zacht gemaakt. Dus je kunt deze nu heel makkelijk terugduwen met een bokkenpootje. Doe dit wel voorzichtig want je wilt geen wondjes maken in je nagelriemen.

Stap 5. Eelt verwijderen

Nu is het tijd om eelt te verwijderen. Je kunt hiervoor het beste een puimsteen gebruiken. Ga hiermee zachtjes heen en weer over de ruwe plekjes. Hierna loop je de plekjes na met een voetvijl om ze mooi te polijsten. Let op dat je niet teveel eelt verwijderd, want dan kunnen je voeten branderig aan voelen. En dat wil je niet als je straks door het zand moet lopen met je mooie voetjes! ;)

 Stap 6. Nagels lakken

En bij zomerse voeten mag een vrolijk kleurtje op je teennagels niet ontbreken. Hoe je nagellak het beste aanbrengt lees je in deze blogpost!

Om het helemaal af te maken kun je je voeten (nadat je nagellak droog is uiteraard!) nog extra verwennen door ze in te smeren met een lekkere voetcrème. En tadaaa: klaar voor het strand!