In 5 stappen perfect gelakte nagels!

nagels lakken tips

Perfecte gelakte nagels? Als je deze 5 stappen volgt kan het bijna niet meer mis gaan! Zorg er in ieder geval voor dat je even de tijd hebt om er rustig voor je gaan zitten. Zet bijvoorbeeld je favoriete TV-programma op en maak alvast een lekkere kop thee. Want je nagels lakken is ook een momentje voor jezelf!

1. Je nagels ontvetten

Om een nagel goed te kunnen lakken is het belangrijk dat de nagel goed schoon en vetvrij is. Begin dus met het wassen van je handen en droog je nagels hierna goed af. Je kunt je nagel extra schoon maken met nagellakremover. Dit zorgt ervoor dat je nagels helemaal vetvrij zijn, ook onttrekt nagellakremover tijdelijk wat vocht uit je nagel waardoor nagellak beter kan hechten.

2. Gebruik vaseline

Smeer wat Vaseline (of een andere vettige crème op je de huid rondom je nagels. Eigenlijk bouw je een soort bescherm muurtje om je nagel. Als je iets uitschiet met de kleur dan kun je het (na het lakken) ook weer makkelijk van je huid af halen. Zorg er bij het aanbrengen van de crème wel voor dat deze niet op je nagels terecht komt, want als er creme op je nagel zit hecht de nagellak niet meer aan de nagel.

3. Goede basis met een base coat

Gebruik als basis voor het lakken altijd een base coat. Een base coat beschermt je nagels tegen het pigment uit gekleurde nagellak. Dit trekt anders in je nagels en dit krijg je er dan niet meer uit. Ook zorgt de base coat ervoor dat je nagellak langer blijft zitten. Een goed begin is het halve werk dus! Voor de base coat geldt: hoe dunner hoe beter!

4. Twee dunne laagjes kleur

Misschien heb je het wel eens gemerkt maar het aanbrengen van 1 dikke laag nagellak werkt niet. De lak kan dan niet goed uitharden. Breng dus eerst 1 dun laagje nagellak aan, laat deze drogen en breng daarna een 2e laagje dun aan. Deze laat je weer drogen voordat je verder gaat naar stap 5.

tweexy nagels lakken tips
Een leuk hulpje bij het lakken van je nagels is Tweexy. Je leest hier meer over deze gadget.

5. Bescherm de rand

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het mooie kleurtje op je nagels sluit je af met een top coat. Neem hierbij ook de voorkant van je nagels (het randje waar je je nagels vijlt) mee. Strijk dus na iedere nagel eventjes langs de voorzijde met je top coat kwastje. Zo voorkom je dat je nagellak gaat chippen én het beschermt je nagels tegen water en vuil.

Toch een foutje gemaakt?

En dan drogen maar! Dit is altijd nog een hele uitdaging. Mocht nou toch de deurbel gaan en je ergens tegenaan stoten, dan heb ik nog een laatste tip voor je. Je kunt een deukje in je nagellak in sommige gevallen nog repareren namelijk. Hiervoor haal je de beschadigde nagel langs de binnenkant van je lip. Met het slijm kun je de nagellak weer een beetje plat duwen. Dit kan wel alleen als je nagellak nog een beetje nat is.

 

Ik hoop dat je na het uitvoeren van dit stappenplan mooi gelakte nageltjes hebt. Leuk als je hieronder even laat weten of het gelukt is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *