Haar op je tanden, ehhh… nagels!

furry nails cnd trend nagels nail art

De afgelopen week heb ik ze een paar keer voorbij zien komen: furry nails. Furry wat? Ja, furry nails! Of moeten we het eerder fluffy nails noemen? Echt praktisch is de look niet (kun je je voorstellen hoeveel haren je in je mond krijgt bij het eten van een broodje?). Tijd om te onderzoeken waar deze trend ineens vandaan komt!

Gespot op de catwalk

Tijdens de New York Fashion Week heeft het professionele nagelmerk CND deze trend de wereld in geholpen. Ze stuurden de modellen tijdens de fall/winter 2016 show van Libertine de catwalk op met harige nagels, die zij zelf furry nails noemen. Normaal gesproken zou ik al gek worden van 1 haartje in een pas gelakte nagel, maar in dit geval heeft de bewuste nagelstyliste

nagels furry trend nailart

Statement

Het merk voor nagelprofessionals wil hiermee niet echt een nieuwe trend zetten, maar meer een modestatement maken naar alle aparte trends die er al zijn geweest de afgelopen maanden. Denk bijvoorbeeld eens aan de bubble of aquarium nails. Tijdens de pers release zei fashion director van CND hierover: “We were able to embody CND’s Fall 2016 trend story, which is all about authenticity, hand-crafted artistry and embracing the beauty in raw imperfections.” Maar als je zou zeggen dat ze een statement wilde maken over de verwijdering van lichaamshaar op allerlei plaatsen zou je het ook geloven….

furry nails trend nagelsfurry nails trend 2

Trollen in nood!

CND heeft er met deze ’trend’ in ieder geval voor gezorgd dat Instagram ontplofte. Hier spotte ik ook al nagels met gekleurd haar. Bij het zien van die nagels kreeg ik spontaan medelijden met al die kaalgeplukte trollen die we vroeger massaal spaarden. Want wie heeft ze nog liggen en denkt nu: aha! daar kan ik ze dus nog voor gebruiken?! Wil jij aan de slag met deze trend? Kijk dan even op deze pagina en laat het hieronder even weten (en foto’s zijn ook altijd welkom uiteraard!)

trollen furry nagels

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *