Gele nagels door het roken? Zo kom je er vanaf!

gele nagels roken

Eigenlijk weet iedereen dat roken ongezond is, maar wist je dat je er ook gele nagels van krijgt? De nicotine tast namelijk de kleur van je nagels aan. Vooral de wijs- en middelvinger van de ‘rookhand’ hebben het meestal zwaar te verduren. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag hoe je toch af komt van die gele nagels door het roken. Deze tips helpen je om je nagels weer mooi te maken.

Gele nagels: help!

En natuurlijk is stoppen met roken nog altijd de beste oplossing (sorry, ik kon het niet laten….) maar dat blijkt in de praktijk niet altijd even makkelijk. Zelf rook ik niet, en dus heb ik een klein onderzoekje gedaan met wat rokende vriendinnen. En daar is deze lijst met tips uit gekomen, en het leuke is; het zijn (bijna) allemaal huis-tuin-en-keuken middeltjes. Grote kans dus dat de oplossing voor jouw gele nagels binnen handbereik ligt!

1. Gebitsreinigingstabletten

Misschien heb je ze vroeger wel eens bij je opa of oma in de badkamer zien staan: gebitsreinigingstabletten. Deze werken heel goed om de gele verkleuring uit je nagels te halen. Los een gebitsreinigingstablet op in een bakje lauwwarm water en week hier je nagels 5 minuten in. Om ze extra schoon te maken kun je ze tussendoor steeds even borstelen met een nagelborsteltje. Je handen zijn hierna wel wat droger, dus erna: smeren, smeren, smeren!

2. Citroensap

Week gele nagels 5 minuten in een badje met lauwwarm water en een flinke scheut citroensap. De zuren uit de citroen werken blekend op je nagels. Maar let op, want deze zuren tasten ook de PH-waarde van je huid aan. Dus verzorg je nagels na dit badje extra met een fijne nagelriemolie. En vergeet daarna je handen niet in te smeren met je favoriete handcrème.

3. Groene zeep

Bij gele nagels wil het ook nog wel eens helpen als je elke dag je handen grondig wast met groene zeep. Je kunt hierbij best je nagels een beetje extra ‘schrobben’. Voor een extra wit effect gebruik je een nagelborsteltje.

4. Tandpasta

Sommige mensen krijgen de gele vlekken in nagels weg met tandpasta. Deze heb ik zelf niet getest, maar het lijkt me dat je dan de whitening variant moet nemen! Doe het op een oude tandenborstel en poets hiermee je nagels.

5. Gebruik een buffervijl

Meestal is alleen de bovenste laag van de nagel verkleurd. Met een buffervijl (dat is zo’n zachte vijl die er meestal een beetje ‘sponzig’ uit ziet) vijl je het bovenste laagje va je nagel af. En daarmee dus ook de gele verkleuring. Dit trucje moet je alleen niet te vaak toepassen, want het maakt je nagel wel iedere keer een stukje dunner natuurlijk. Voor het mooie (en voor behoud van je nagels!) is het het beste om dit te beperken tot max. 1x per week.

6. Hou ‘m eens anders vast

Nicotine zorgt voor gele nagels, en de rook uit je sigaret zit vol met dit stofje. De rook gaat langs je nagels en zo verkleuren ze. Het kan dus best helpen als je de sigaret eens anders vast houdt. Het zal vast even wennen zijn, maar alles voor mooie nagels toch?! Let er bij je nieuwe ‘rookhouding’ op dat je de top van je sigaret (waar je ‘m aansteekt) boven je nagels houdt zodat de rook omhoog gaat en dus niet langs je nagel heen gaat. Verder is het verstandig om je sigaret niet te ver op te roken, zo blijft de rook zover mogelijk bij je nagels vandaan!

En helpt dat allemaal niet? Dan kan je ook een base coat gebruiken die je nagels optisch witter maakt, bijvoorbeeld deze Natural Nail Whitener nagellak van Herome.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *