5 tips voor een bezoek aan de nagelstudio

nagelstudio tips bezoek hygiene

Ze schieten als paddestoelen uit de grond: nagelstudio’s. Maar waar moet je op letten als je een nagelstudio bezoekt. Ik geef je 5 tips voor je bezoek aan de nagelstudio! Je wilt tenslotte wel dat je nagels de juiste (en hygiënische!) behandeling krijgen.

1. Een goed begin is het halve werk

Vraag om een intake. Hierbij worden je nagels bekeken en er wordt gevraagd naar je levensstijl, allergieën en medicijngebruik. Alleen wanneer de nagelstudio deze gegevens weet kan er een behandeling worden gegeven die bij jouw nagels past. Klakkeloos lange acrylnagels laten zetten is niet aan te raden, niet iedereen heeft hiervoor een geschikte levensstijl. En als je mooie nagels van jezelf hebt zijn acrylnagels meestal niet eens nodig, maar kun je al volstaan met een gel polish of manicure.

2. Eigen vijl

Vraag om een eigen vijl, of vraag hoe men met de hygiëne van de vijlen om gaat. Het allermooiste is natuurlijk als de salon voor iedere klant een persoonlijke vijl heeft (vaak in een hoesje met de naam erop). Maar is dit niet het geval, dan kan het natuurlijk ook zijn dat de vijl na de behandeling direct wordt weggegooid of dat je deze zelfs mee naar huis krijgt.

3. Handschoenen

Let erop dat de stylist handschoenen draagt. Zo beschermt de stylist zijn/haar eigen handen tegen het veelvuldige contact met acryl/gel (polish), maar het zorgt er bovenal voor dat er geen bacteriën kunnen worden overgebracht van zijn/haar handen naar jouw handen. De handschoenen zijn bij voorkeur van nitril en niet van latex. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor latex en als een stylist met latex handschoenen aan hun handen zit hebben ze meteen een reactie. Na de behandeling moeten de handschoentjes direct worden weggegooid.

4. Laat nooit je nagelriemen knippen!

Je nagelriemen zijn erg dun en gevoelig, laat ze daarom nooit knippen! Door het knippen maak ze namelijk kapot waardoor bacteriën vrij baan hebben en een ontsteking kunnen veroorzaken. De nagelstylist kan wel (zachtjes!) je nagelriemen terugduwen met een ijzeren bokkepootje. Het vliesje wat een beetje mee groeit over je nagel kan daarna wel lichtjes ‘weggeschraapt’ worden met het bokkepootje. Dit kan geen kwaad mits het zachtjes gebeurd.

5. Schone instrumenten 

Alle instrumenten in een nagelstudio moeten na gebruik worden gedesinfecteerd. Hiervoor is alleen alcohol niet voldoende. Tools zoals bokkepootjes, nagelschaartjes e.d. moeten na gebruik worden gedesinfecteerd in een zogenaamde ultrasoonreiniger (of in een zogenaamde Barbicide). Rubberen teenspreiders (als je je teennagels ook meteen laat lakken) moeten na de behandeling worden weggegooid. En als je het zekere voor het onzekere wilt nemen kun je natuurlijk ook je eigen tools meenemen (laat je dan door je stylist adviseren wat je het beste aan kunt schaffen).

Alle waar naar zijn geld

Het klinkt zo logisch, maar denk tenslotte na over een goede prijs- kwaliteitverhouding: je kunt helaas van een hele goedkope behandeling niet verwachten dat deze professioneel (en hygienisch!) word uitgevoerd. Kies dus liever voor een iets duurdere behandeling waarbij de behandeling uitgevoerd word door een vakvrouw (of -man) en waarbij er wel echt naar de bovenstaande punten gekeken word. Uiteindelijk word je hier veel blijer van, want een schimmel of bacterie wil niemand toch??! En bovenal: gebruik je gezond verstand. Heb je er geen goed gevoel bij, laat je dan niet behandelen.

Wat is jouw ervaring?

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen met nagelstudio’s. Dus heb je een goede (of slechte) ervaring? Laat het weten in een reactie hieronder.

4 gedachten aan “5 tips voor een bezoek aan de nagelstudio”

 1. Goede tips!
  Nog een extra tip: Kunstnagels zetten moet niet pijnlijk zijn.
  Ik hoor wel eens dat mensen het pijnlijk vonden om de nagels te laten vooral het “voorbehandelen” van de eigen nagels wanneer deze worden geveild. Dan is er gewoon te veel van de eigen nagels geveild. Bij een goede salon doet het plaatsen (en ook het verwijderen trouwens) van kunstnagels geen pijn.

 2. Mijn nagels vandaag voor het eerst laten doen bij sunbody in schaijk en ook meteen de laatste keer….. Echt Nooit meer

  De persoon die mijn nagels deed had er volgens mij ook niet veel zin in, gaf niet echt advies maar meer kritiek op het voorbeeld wat ik liet zien en eigenlijk wilde laten zetten. Ook vond ze het raar dat ik met alles mee keek.

  Kwa hygiëne ze had geen handschoenen aan en geen mondkapje op. Ook zat alles onder het nagelstof wat niet echt fijn was.

  Het was dus mijn eerste keer dus wist ik ook niet goed hoe of wat tijdens de behandeling zijn de nagels niet alleen scheef maar ook slecht gezet en ziet het er uit alsof ze al bijgewerkt moeten worden.
  Kort erna was ik al terug geweest omdat ik thuis pas goed zag dat er met sommige nagels bijna een halve centimeter verschil was. Nu heb ik op elke vinger een wondje van het vijlen wat dus enorm brand slechte lelijke nagels en dit alles voor zo’n €42,-. Ik kreeg in een online groep al veel vragen of het de eerste keer was dat ze nagels deed en ook wilde mensen mijn nagels gratis opnieuw zetten.

 3. Goede tips. Vooral het knippen van de nagelriemen komt jammer genoeg nog veel voor, terwijl deze juist tegen infecties kunnen beschermen.

  Ik zou hier nog aan toe willen voegen dat je gellak moet laten gebruiken van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld CND Shellac (welke vrijwel exact dezelfde werking heeft als gellak). Zelf zijn we ook dol op Masglo, maar dit is nog moeilijk te krijgen in Nederland. Deze producten zijn namelijk makkelijk te verwijderen en er hoeft dus niet gevijld te worden. Je nagels worden dan niet zo ontzettend dun en je kunt dan in principe zo vaak gellak zetten als je wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *