Zoete aardappel met kiemgroenten en geitenkaas

zoete aardappel beautyfood

Voor mooie nagels is het van belang dat je voldoende vitamines binnen krijgt. Daarbij kan dit recept je helpen, het is naast goed voor je nagels ook nog eens onwijs lekker! 

Zoete aardappel met kiemgroenten en geitenkaas

Dat zoete aardappel gezond was wist je misschien al. Deze aardappel, die eigenlijk geen aardappel maar groente is zit vol vitamine A, vitamine B6 en C. Vitamine B6 helpt bijvoorbeeld o.a. om huid- en zenuwsymptomen te voorkomen. Superhandig dus als de huid van je handen wat gevoeliger en meer te verduren krijgt tijdens de winter. De kiemgroenten in dit recept zijn de jongere versies van de groenten en bevatten een veel hogere concentratie vitaminen, mineralen, eiwitten en enzymen dan de ‘volwassen’ groenten. Niet gek dus om af en toe te eten.

kiemgroenten

Boodschappenlijstje voor 2 personen

Ik vond het recept op beaufood.nl, een leuke site waar je allerlei heerlijke (en gezonde) recepten kunt vinden!

  • 2 grote zoete aardappels
  • 50 gr kiemgroenten
  • 4 el zachte geitenkaas – ik gebruikte de smeerbare variant
  • 2 avocado’s
  • scheutje olijfolie
  • snufje peper & zout

Zo maak je het klaar

Verwarm je oven voor op 200 graden. Boen de zoete aardappels schoon en prik er met een vork wat gaatjes in. Daarna wrijf je de aardappels in met olijfolie. Wikkel ze apart van elkaar losjes in aluminiumfolie. Pof ze in ongeveer 45 minuten gaar op 200 graden. Door de grootte van je aardappels kan het zijn dat de aardappels nog niet helemaal gaar zijn na 45 minuten en dat ze dus wat extra tijd nodig hebben.  Controleer ze dus even voordat je verder gaat.

Leg een halve avocado in plakjes gesneden op een bord en leg hierop de (doormidden gesneden) aardappels. Snij de andere helft van de avocado in plakken en verdeel dit met de geitenkaas over de aardappels. Leg de kiemen erop en schenk er een scheutje olijfolie overheen. Je kunt naar wens ook nog peper & zout toevoegen.

Eet smakelijk! 

Dit recept komt van www.beaufood.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *