Heerlijk saunadagje!

spa sereen sauna

Gisteren had ik een saunadagje op de planning staan. De afgelopen weken was ik een beetje grieperig en dus was een relaxdag in de sauna geen overbodige luxe. En zeker niet in dit heerlijke saunacomplex: SpaSereen, wat een aanrader!

Serene rust

SpaSpaSereen is een prachtig saunacomplex in Maarssen, grenzend aan de Maarsseveense plassen. Ze bestaan pas sinds een paar jaar en dat is te zien, want alles ziet er heel nieuw, verzorgd en schoon uit. Het uitzicht over de Maarsseveense plassen wat je vanuit een aantal sauna’s en bubbelbaden hebt is adembenemend mooi. En zoals de naam eigenlijk al verklapt: je vindt hier echt serene rust.

Heerlijk ontspannen

Het complex is ruim opgezet en stijlvol maar hip ingericht. Er hangt overaleen ontspannen sfeer. Vanuit veel sauna’s en bubbelbaden heb je leuke doorkijkjes naar buiten. Buiten kun je ontspannen op ligbedden of zitjes aan het water en binnen in het restaurant of in een van de rustruimtes, bijvoorbeeld op een van de waterbedden. In sommige binnenruimtes is er een Oosterse sfeer gecreëerd, in de Himalaya kristalzousteen cabine (een hele mond vol, maar wel een absolute aanrader!) staat bijvoorbeeld een prachtige levensgrote buddha.

spa sereen buddha zout sauna
Himalaya kristalzoutsteen sauna

Hot & steamy

Omdat ik niet zo’n saunaheld ben (80 graden is voor mij toch wel de max), pak ik meestal de wat minder hete sauna’s. En die zijn er in dit complex genoeg. Van een heerlijke lavendelsauna met verwarmde banken, vloeren en wanden tot een turks stoombad. Zeker die laatste heeft mijn verkoudheid goed gedaan door de geur van eucalyptus. Ook zijn er zoutwaterbaden. Bijzonder aan deze baden vind ik het feit dat je er in je eentje in kunt liggen. Helaas waren ze telkens vol, dus die bewaren we tot de volgende keer!

Rozengeur en maneschijn

In SpaSereen ben ik verliefd geworden op het rosarium, een stoomsauna waar je helemaal onder gedompeld word in rozengeur. De geur word verspreid door de stoom. En om je echt het gevoel te geven alsof je in een boeket met rozen bent beland, zijn de zitjes rood geverfd en is er op het plafond een prachtig schilderij van een roos gemaakt. Na het stoombad is het heerlijk om even bij te komen op de vlonder aan de Maarsseveense plassen, waar je bij mooi weer zelfs de zon onder kunt zien gaan.

spa sereen lounge

Bubbels

Na een paar sauna’s komt de stoom letterlijk uit mijn oren en ben ik toe aan een bubbelbad. SpaSereen heeft er drie: twee binnen en eentje buiten. De buitenwhirlpool, die grenst aan het buitenzwembad, ligt heerlijk in de zon. Dus zelfs als het buiten koud is, is het hier heerlijk vertoeven. Alleen als je er dan uit moet is het rennen naar je badjas! ;) Erna duik je het restaurant in voor een glaasje bubbels, of een – wat meer sauna verantwoord – glaasje water met bubbels. De broodjes en borrelhapjes zijn heerlijk, maar redelijk aan de prijs. Al is dat tegenwoordig bij veel sauna’s wel het geval.

spa sereen binnen

Wel even reserveren

SpaSereen laat per dag een beperkt aantal mensen toe in de sauna. Dit doen ze zodat de rust bewaard blijft en je geen overvolle praktijken krijgt zoals bij sommige andere sauna’s…. Dus zelfs in het weekend (en de vakantie) is het hier niet overdreven druk. Maar wel even reserveren via de website dus. SpaSereen is 363 dagen per jaar geopend van 10.00 tot 23.30.

Ben je ook in SpaSereen geweest? Of heb je een andere goede sauna aanrader? Laat het dan even weten in een reactie hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *