Eet je nagels mooi!

Wil je sterkere nagels (en mooi haar?) Lees dan even mee. Door een aantal aanpassingen in je voedingspatroon zijn jouw nagels in mum van tijd mooi!

Mooie nagels? Een eitje!

Je nagels (en haar) worden gevormd door het eiwit keratine. Zorg dus dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt bij je dagelijkse dosis beautyfood. Ook vitamine A, B en E helpen om je nagels mooier te maken, net als ijzer. Je vindt deze voedingsstoffen bijvoorbeeld in melk, lever, yoghurt, kaas, brood, groene bladgroenten, blauwe bessen en rozijnen. Eet je dus niet genoeg uit dit lijstje, dan heb je best kans dat je nagels sneller afbreken of broos worden.

Natuurlijke gezondheidsindicator

Want wist je bijvoorbeeld dat je nagels een goed beeld kunnen geven van je gezondheid? Als je bijvoorbeeld een ei eet, dan zullen de voedingsstoffen uit dat ei als eerste worden opgenomen in de vitale organen. Als deze organen genoeg hebben opgenomen zijn je nagels pas aan de beurt. Ze zijn dus letterlijk en figuurlijk de uiteindes van ons lichaam. Wanneer je dus bepaalde voedingsstoffen mist, zie je dat als eerste aan je nagels.

Beetje van jezelf, en een beetje van de supermarkt.

Helaas is het wel zo dat je genen ook voor een deel bepalen hoe je nagels eruitzien. Dus ook als je een gezond voedingspatroon hebt kun je broze of langzaam groeiende nagels hebben. Maar je kunt de natuur in ieder geval een beetje helpen. Daarom vind je vanaf nu elke week een nieuw recept voor beautyfood, speciaal voor je nagels! Probeer het wel minimaal een maand uit en bekijk dan het resultaat!

Heb je zelf ook een lekker recept ontdekt om je nagels te boosten? Dan zou het superleuk zijn als je die hieronder met ons wilt delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *