Beautybeurs Düsseldorf – column Nail Design Magazine 3 – ’16

beautybeurs dusseldorf column Nail Design Magazine

Vanaf nu schrijf ik iedere maand een column voor het Nail Design Magazine, deze maand over de beautybeurs Düsseldorf. Je leest ‘m hier!

Beautybeurs Düsseldorf – beursmarathon

Het is vrijdagochtend 05.15 uur als de wekker gaat. Waarom doe ik dit ook alweer? Oja, ik ga naar de beautybeurs Düsseldorf en ik moet zo de trein halen… Toen wist ik alleen nog niet dat ik m’n internationale trein op Utrecht CS zou missen. Een andere trein, 2 koffie (hoera voor de Starbucks!) en 3 magazines later ben ik uiteindelijk om 12 uur op de Beautybeurs Düsseldorf. En daar ben ik al het leed dat vertraging heet, weer heel snel vergeten! Want wat een mooie beurs hebben onze oosterburen. Maar liefst 4 hallen met alles op het gebied van beauty!

Het lijkt wel of iedere stand hier net iets groter, mooier en uitgebreider is opgezet dan in Nederland, en ieder ander land waar ik een beautybeurs heb bezocht. Vorig jaar was ik in Madrid op de beurs Salón Look. Voor een internationale beurs werd er daar slecht Engels gesproken en ik vond het er rommelig. Op de beautybeurs Düsseldorf doen ze dat een stuk beter! Iedere hal heeft een eigen thema. Een hal voor nagels, één voor voeten, één voor beauty en één voor wellness. Dat maakt het lekker overzichtelijk!

In de ‘nagelhal’ ontdek ik o.a. een nieuwe, maar toch ook bekende naam op de beurs: Edding. Kijk maar eens in je pennenbak, je hebt vast een permanent marker van ze liggen. Zij hebben nu ook nagellak ontwikkeld. Grappig als je bedenkt dat sommige onder ons de nagels vroeger al inkleurden met markerstiften!

Terwijl ik over de beurs loop word ik ineens even heel trots op het feit dat ik in zo’n mooie branche mag werken. Niet dat ik normaal gesproken niet trots ben, want de afgelopen jaren is ons vak een heel stuk professioneler geworden. Maar af en toe hangt er, naar mijn idee, nog teveel een beunhazen-imago over onze branche. Wij zijn geen nageldame’tjes, maar professionele vakvrouwen die serieus met ons beroep bezig zijn!

Juist daarom vind ik het zo leuk dat ik jou in deze column mag vertellen over mijn belevenissen in de salon , maar ook over het opstarten van mijn blog over nagels: nailstohave.nl. Hier vind je o.a. mijn uitgebreide vlog over de beurs! Deze video ga ik straks bewerken terwijl ik mijn voetjes verwen met een lekker maskertje! Dat hebben ze wel verdiend na deze beursmarathon! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *