Ze schieten als paddestoelen uit de grond: nagelstudio’s. Maar waar moet je op letten als je een nagelstudio bezoekt. Ik geef je 5 tips voor je bezoek aan de nagelstudio! Je wilt tenslotte wel dat je nagels de juiste (en hygiënische!) behandeling krijgen.
1. Een goed begin is het halve werk
Vraag om een intake. Hierbij worden je nagels bekeken en er wordt gevraagd naar je levensstijl, allergieën en medicijngebruik. Alleen wanneer de nagelstudio deze gegevens weet kan er een behandeling worden gegeven die bij jouw nagels past. Klakkeloos lange acrylnagels laten zetten is niet aan te raden, niet iedereen heeft hiervoor een geschikte levensstijl. En als je mooie nagels van jezelf hebt zijn acrylnagels meestal niet eens nodig, maar kun je al volstaan met een gel polish of manicure.
2. Eigen vijl
Vraag om een eigen vijl, of vraag hoe men met de hygiëne van de vijlen om gaat. Het allermooiste is natuurlijk als de salon voor iedere klant een persoonlijke vijl heeft (vaak in een hoesje met de naam erop). Maar is dit niet het geval, dan kan het natuurlijk ook zijn dat de vijl na de behandeling direct wordt weggegooid of dat je deze zelfs mee naar huis krijgt.
3. Handschoenen
Let erop dat de stylist handschoenen draagt. Zo beschermt de stylist zijn/haar eigen handen tegen het veelvuldige contact met acryl/gel (polish), maar het zorgt er bovenal voor dat er geen bacteriën kunnen worden overgebracht van zijn/haar handen naar jouw handen. De handschoenen zijn bij voorkeur van nitril en niet van latex. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor latex en als een stylist met latex handschoenen aan hun handen zit hebben ze meteen een reactie. Na de behandeling moeten de handschoentjes direct worden weggegooid.
4. Laat nooit je nagelriemen knippen!
Je nagelriemen zijn erg dun en gevoelig, laat ze daarom nooit knippen! Door het knippen maak ze namelijk kapot waardoor bacteriën vrij baan hebben en een ontsteking kunnen veroorzaken. De nagelstylist kan wel (zachtjes!) je nagelriemen terugduwen met een ijzeren bokkepootje. Het vliesje wat een beetje mee groeit over je nagel kan daarna wel lichtjes ‘weggeschraapt’ worden met het bokkepootje. Dit kan geen kwaad mits het zachtjes gebeurd.
5. Schone instrumenten
Alle instrumenten in een nagelstudio moeten na gebruik worden gedesinfecteerd. Hiervoor is alleen alcohol niet voldoende. Tools zoals bokkepootjes, nagelschaartjes e.d. moeten na gebruik worden gedesinfecteerd in een zogenaamde ultrasoonreiniger (of in een zogenaamde Barbicide). Rubberen teenspreiders (als je je teennagels ook meteen laat lakken) moeten na de behandeling worden weggegooid. En als je het zekere voor het onzekere wilt nemen kun je natuurlijk ook je eigen tools meenemen (laat je dan door je stylist adviseren wat je het beste aan kunt schaffen).
Alle waar naar zijn geld
Het klinkt zo logisch, maar denk tenslotte na over een goede prijs- kwaliteitverhouding: je kunt helaas van een hele goedkope behandeling niet verwachten dat deze professioneel (en hygienisch!) word uitgevoerd. Kies dus liever voor een iets duurdere behandeling waarbij de behandeling uitgevoerd word door een vakvrouw (of -man) en waarbij er wel echt naar de bovenstaande punten gekeken word. Uiteindelijk word je hier veel blijer van, want een schimmel of bacterie wil niemand toch??! En bovenal: gebruik je gezond verstand. Heb je er geen goed gevoel bij, laat je dan niet behandelen.
Wat is jouw ervaring?
Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen met nagelstudio’s. Dus heb je een goede (of slechte) ervaring? Laat het weten in een reactie hieronder.
2 Comments
Interessant om deze tips te lezen! Wanneer je op zoek bent naar verzorgingsproducten voor je nagels of leuke nagellak, kun je een kijkje nemen op de website van Beauty Label: https://beauty-label.nl/nagels/young-nails. Ook kun je hier wimpers en wenkbrauw producten vinden, en cursussen om zelf bezig te leren zijn met uiterlijke verzorging.
Goede tips!
Nog een extra tip: Kunstnagels zetten moet niet pijnlijk zijn.
Ik hoor wel eens dat mensen het pijnlijk vonden om de nagels te laten vooral het “voorbehandelen” van de eigen nagels wanneer deze worden geveild. Dan is er gewoon te veel van de eigen nagels geveild. Bij een goede salon doet het plaatsen (en ook het verwijderen trouwens) van kunstnagels geen pijn.